Hejsan OPEN 21!

Då Val-SM är kallt av styrelsen så är det dags för oss i valberedningen att börja vårt arbete med att styra upp valet av alla kandidater.

Vi som sitter i valberedningen i år är Hugo BW, Amandus L, Emil F, Emil H, och Rasmus L.

Information om vad vi gör och hur ni kandiderar följer i detta inlägg.

Det en valberedning gör är att ta emot ansökan från alla som kandiderar till poster. När man har sökt så kommer vi kalla till intervju för att diskutera mer om posten och lära känna kandidaten för att kunna bedöma hur lämplig den är för att inneha posten.

Efter att alla har intervjuats så kommer vi att diskutera inbördes och sedan ge ett utlåtande med kort presentation av kandidaterna samt vår rekommendation.

Så varför vill man kandidera och gå igenom valberedningens ansökningsprocess? Bland annat får man under intervjun får möjlighet att lyfta saker som kanske inte hinns med under Val-SM.

Det är också möjligt att bli rekommenderad vilket innebär en fördel om det är flera kandidater som söker en post. De finns också vissa poster (Ordförande och Kassör) där man MÅSTE kandidera via valberedningen och det går därmed INTE spontanansöka på själva Val-SM.

Vi vill påpeka att valberedningen gör en bedömning och rekommendation av kandidater baserat på intervjun vi gör efter intern diskussion. Med det sagt så är det endast en rekommendation och det är upp till alla er i sektionen att rösta och därmed bestämma vilka kandidater som faktiskt blir valda.

Det vill säga, även om man inte blir rekommenderad är det fortfarande möjligt att bli vald.

Så hur söker man? Jo, man fyller i följande formulär: https://forms.gle/BKaba7eeqpEA6Wia7 Efter att man har fyllt i formuläret så kommer man bli kontaktad och få en tid för en intervju. Man kommer få välja om man vill ha intervjuer fysiskt på plats eller över zoom.

Kom ihåg att man måste vara medlem i ths för att bli vald. Vid frågor så är det bara att kontakta oss på val@open.ths.kth.se eller skriv till direkt till någon av oss.

Categories: Uncategorized