Hejhej OPEN20!?

Val-SM är kallat av styrelsen, och det innebär att vi i Valberedningen har sammankallats för att styra upp själva valet på mötet. Förutom jag, hör även Jesper, Filip & Julius till Valberedningen. Vad gör vi exakt, och varför är det viktigt att ni känner till vad vi gör?

Vad vi gör: Vi behandlar alla kandidaturer, dvs vi går igenom all information som kandidaterna skickar in till oss i samband med att de officiellt kandiderar. Sedan kallar vi in kandidaten till en intervju, för att diskutera vad den sökta posten innebär och för att lära känna hen bättre. När en kandidat har varit på intervju, är en ’klar’ tills att valet börjar.

Varför vill man kandidera innan själva valet? Endast genom att kandidera innan valet, och därmed bli behandlad av Valberedningen, kan man bli rekommenderad av valberedningen till en post under SM. Det finns även poster som man inte kan spontankandidera till (Ordförande och Kassör), och därmed MÅSTE kandidaturen behandlas av Valberedningen.

Valberedningen vill sektionens bästa, och därför ligger det i vårt intresse att lyfta fram de kandidater vi tycker passar posten bäst. Oavsett vem Valberedningen väljer att rekommendera för en viss post, ligger fortfarande all makt i sektionens medlemmars händer (alltså endast ni, OPEN20).

Okej, så hur skickar jag in min kandidatur? Enkelt, genom att fylla i formuläret https://forms.gle/3ENCVVayHYo7MENW8. Valberedningen kommer sedan höra av dig för att stämma av en tid för en intervju. Intervjuerna kommer att hållas digitalt över zoom med tanke på rådande situation. Så, håll koll på din mail! Sista dagen att kandidera är 20:e oktober

Vid frågor tveka inte på att höra av dig till val@open.ths.kth.se

Ha det bra!

Valberedningen✨

Categories: Uncategorized